Rekonstrukce odborné učebny ICT a připojení k internetu, bezbariérový přístup do školy

1.ledna 2022  |   Projekty realizované školou  |   Administrátor  |  


Projekt „Rekonstrukce odborné učebny ICT a připojení k internetu, bezbariérový přístup do školy“

Registrační číslo projektu: CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_049/0002067
Rozpočet projektu: 4 176 275,00 Kč z toho částka dotace: 3 758 647,50 Kč
Hlavním cílem realizace projektu byla rekonstrukce a modernizace odborné učebny ICT za účelem zvýšení kvality vzdělávání v klíčových kompetencích technické a řemeslné obory a práce s digitálními technologiemi ve vazbě na budoucí uplatnění absolventů školy na trhu práce.
Ve vazbě na hlavní cíl projektu bylo vedlejším cílem zajištění konektivity školy dle Standardu konektivity škol daného výzvou a také zajištění bezbariérového přístupu do všech prostor školy.
Realizací projektu byla vytvořena odborná učebna ICT, která bude slouží pro žáky učebních oborů Mechanik opravář motorových vozidel a Opravář zemědělských strojů v souvislosti s přechodem na nový způsob realizace závěrečných zkoušek podle jednotného celostátního zadání, který v písemné části předpokládá využití ICT. Žáci uvedených oborů učebnu využívají při výuce a procvičování témat podle ŠVP zaměřených na přípravu k závěrečným zkouškám.
Realizací projektu došlo k zajištění konektivity školy odpovídající Standardu konektivity škol daného výzvou, výstupem této části projektu je také zapracování zásad využívání ICT a přístupu k síti do vnitřních předpisů školy.
Dalším výsledkem projektu je zajištěný bezbariérový přístup do všech prostor školy. Realizovány byly stavební úpravy bezbariérového přístupu do školy z prostoru dvorní části se vstupem z chodníku do svislé hydraulické plošiny, která umožňuje bezbariérový přístup do všech podlaží školy s výjimkou jídelny. Do jídelny je bezbariérový přístup pomocí schodolezu, který má škola k dispozici. V souvislosti s vybudováním svislé hydraulické plošiny byly upraveny stávající zpevněné plochy ve dvorní části školy včetně stání pro vozidlo ZTP a rovněž provedena sadová úprava. Svislá hydraulická plošina je přistavěna ve dvorní části objektu v místě vybouraného venkovního schodiště, které bylo nově osazeno v posunutém ocelovém provedení.
Výstupem projektu je:

  •  odborná učebna informatiky (ICT),
  • konektivita k internetu splňující parametry definované Přílohou č. 11 Standard konektivity škol Specifických pravidel pro žadatele a příjemce a zapracování zásad využívání ICT a přístupu k síti do vnitřních předpisů školy,
  • bezbariérově dostupný objekt školy.

Projekt „Rekonstrukce odborné učebny ICT a připojení k internetu, bezbariérový přístup do školy“ byl spolufinancován Evropskou unií. Struktura financování byla 85% z Evropské unie, 5% ze státního rozpočtu ČR, 10% z rozpočtu žadatele.

Fotografie k článku


Mohlo by vás zajímat

1
28.května 2024

Ocenění pro naše žáky

Předání diplomů za soutěž Řemeslo má zlaté dno a ocenění žáků, kteří reprezentovali Plzeňský kraj na celostátní úrovni a umístili se na předních místech se uskutečnilo 21. května 2024 v Plzni. V soutěži Řemeslo má zlaté dno soutěžil za naši školu Josef Ország z 1.A. V dílnách vlastnoručně vyrobil podle výkresu svěrku. Obdržel diplom a pěknou cestovní tašku. Poděkování za vzornou reprezentaci Plzeňského kraje na celostátních soutěžích v odborných dovednostech v technických oborech (svařování) ve školním roce 2023/24 a poukaz na odběr elektroniky v hodnotě jeden tisíc korun obdržel od náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a sportu Ing. Vladimíra Kroce žák 3.O. Václav Černík. 

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj